Esittelyssä Hakki Pilke X Polttopuutehdas 

Tervetuloa polttopuun käsittelyn tulevaisuuteen Hakki Pilke Polttopuutehtaalla – huippuluokan kone on suunniteltu ennennäkemättömään tehokkuuteen ja helppo käyttöisyyteen. Tämä puoliautomaattinen teolliseen tuotantoon suunniteltu yhden käyttäjän tehdas sisältää: 

  • Feed 900 Tukkipöytä: Käsittelee jopa 90 cm paksuja puita erinomaisella suorituskyvyllä. 
  • S90 Sahauskone: Tarjoaa poikkeuksellista tehokkuutta ja luotettavuutta isojen tukkien sahaukseen. 
  • X90 Halkaisukone: Yhdistää huipputeknologian ja voiman täydelliseen klapien laatuun.  
  • XL Poistokuljetin: Kuljettaa suuria määriä polttopuuta roskan puhdistusjärjestelmällä. 

Koe huippuluokan tuottavuus ja saumaton helppous X Polttopuutehtaan kanssa, joka muuttaa klapien valmistuksen tehokkaaksi yhden henkilön työksi. 

Ammattitason Feed 900 Tukkipöytä 

Feed 900 Tukkipöytä tarjoaa ylivoimaista suorituskykyä ja käytännöllisyyttä ammattilaisten vaativiin tarpeisiin. Tämä syöttöpöytä on suunniteltu erityisesti isoille puille, joiden halkaisija on jopa 90 cm, ja se on varustettu laakeroidulla ketjulla, mikä takaa sujuvan ja luotettavan toiminnan ja materiaalivirran. Feed 900 syöttöpöytä yhdistää tehokkuuden, kestävyyden ja käyttäjäystävällisyyden, tehden siitä täydellisen valinnan ammattimaiseen klapikoneen käyttöön. Sen modulaarinen rakenne ja laadukkaat komponentit varmistavat pitkän käyttöiän ja vähäisen huollon tarpeen, pitäen toimintasi sujuvana ja tehokkaana vuodesta toiseen. 

  • Tukkipöytä: Sopii 90 cm puille, mahdollistaen suurten puiden helpon käsittelyn. 
  • Kestävä rakenne: Jatkettavissa jopa 6 metrin pituiseksi, joka kestää jopa 14 tonnia puuta. 
  • Ketjuvaihtoehdot: Saatavilla sekä 2 että 3 ketjun versioina, jotta voit valita parhaiten tarpeisiisi sopivan mallin. 
  • Pituusvaihtoehdot: Pöydän pituus on säädettävissä 4-6 metrin välillä, mahdollistaen joustavuuden tilantarpeen ja puumäärien mukaan. 
  • Järeä erottelija: Erottelija toimii erillisellä ohjauksella, mikä parantaa erottelun tehokkuutta ja tarkkuutta suurien puiden käsittelyssä. 

Nopea ja luotettava S90 Sahauskone 

S90 Sahauskone on suunniteltu vastaamaan kovim­pienkin ammattilaisten vaatimuksiin, tarjoten ylivoimaista tehokkuutta ja luotettavuutta puiden käsittelyssä ja katkai­sussa. Tämä sahakone yhdistää huippuluokan tekno­logian ja kestävät komponentit, jotka takaavat pitkäikäisen ja sujuvan käytön. S90 Sahauskone tarjoaa luotettavan ja tehokkaan ratkaisun sahauksiin, tehden siitä ihanteellisen valinnan ammattilaisille, jotka arvostavat laatua ja kestä­vyyttä. Sen edistyksellinen automaatioteknologia ja vankat rakenteet takaavat, että voit keskittyä työn suorittamiseen ilman turhia keskeytyksiä tai huoltokatkoja.  

  •  Järeä ketjuvetoinen syöttökuljetin: Varmistaa tasaisen syötön ja pitävän otteen puusta, mikä parantaa työtehoa ja vähentää häiriöitä syötön aikana. 
  • Automaattisesti säätyvä tehokas ketjusaha: Automaattinen sahausnopeuden säätö tekee sahaamisesta helppoa, nopeaa ja vaivatonta puulajista riippumatta 
  • Automaattinen ketjunkiristys: Takaa aina optimaalisen kireyden ketjussa, vähentäen huoltotarvetta ja parantaen turvallisuutta. Ketjun vaihto onnistuu ilman työkaluja.  
  • Järeä hydraulinen puunpysäytin: Pysäyttää suuretkin puut tarkasti haluttuun mittaan ja väistyy sahauksen aikana automaattisesti. Puu putoaa hallitusti puunkuljettimelle hydraulisen puunpysäyttimen ansiosta. 

Puunkuljetin 

S90 ja X90 koneiden välissä oleva puunkuljetin on suunniteltu maksimoimaan puuntyöstön tehokkuus ja tuottavuus. Tämä välikuljetin varmistaa saumattoman puunsyötön halkaisukoneelle, pitäen halkaisuyksikön jatkuvasti täydessä kapasiteetissa.  

  • Optimaalinen puunsyöttö: Välikuljetin kuljettaa puut suoraan halkaisukoneelle, varmistaen halkaisukoneen keskeytyksettömän työskentelyn ja maksimaalisen tehokkuuden. 
  • Puunkuljettimen älykäs toiminta: Isommat ja pienemmät puut hakevat automaattisesti paikkansa sullojan ansiosta, mikä varmistaa, että halkaisukoneella on aina täysi kapasiteetti käytettävissä. 
  • Kestävä ja luotettava rakenne: Suunniteltu kestämään kovaa käyttöä ja vaativia työolosuhteita, taaten pitkäikäisen ja luotettavan toiminnan. 

Tehokas ja tuottava pystysuunta X90 Halkaisukone 

X90 Halkaisukone yhdistää huippuluokan teknologian ja ylivoimaisen voiman, tarjoten täydellistä suorituskykyä ja laatua jokaisen polttopuuammattilaisen tarpeisiin.  Halkaisukone on ihanteellinen valinta ammattilaisille, jotka tarvitsevat tehokkaan ja luotettavan työkalun puun halkaisuun. Sen edistykselliset ominaisuudet ja huipputeknologia tekevät siitä korvaamattoman työvälineen, joka tehostaa työskentelyä ja parantaa lopputuloksen laatua. Ohjausnäytöltä pystyy määrittämään polttopuun koon tarkalleen napin painalluksella. Halkaisukone halkaisee systemaattisesti puun, mikä varmistaa aina täydellisen ja tasalaatuisen klapin riippumatta puun halkaisijasta. 

  • Halkaisuvoima: Jopa 47 tonnia halkaisuvoimaa, mikä takaa tehokkaan ja vaivattoman puun halkaisun puulajista riippumatta.  
  • Puun maksimihalkaisija: Halkaisuun mahtuu jopa 90 cm halkaisijaltaan olevia puita, minkä ansiosta kone sopii hyvin monipuoliselle raaka-aineelle.  
  • Tehokas X-terä: X-terä varmistaa tehokkaan ja tarkan halkaisun, tuottaen aina tasalaatuista klapia. 
  • Automaattinen toiminta: Halkaisukone toimii täysin automaattisesti, minkä ansiosta operaattori voi täysin keskittyä puiden syöttöön ja katkaisuun. 
  • Säädettävä klapikoko: Valitse valmiin klapin koko helposti näytön valikosta, mikä mahdollistaa täydellisten ja juuri tarpeidesi mukaisen klapien valmistuksen. 
  • Tasalaatuinen tulos: Halkaisukone varmistaa aina täydellisen ja tasalaatuisen klapin riippumatta puun halkaisijasta.  

XL Poistokuljetin 

Polttopuutehtaan kruunaa XL Poistokuljetin, jota on saatavilla kolmessa erikoossa 4, 6 tai 8 metrin metrisenä. Kuljettimen 60 cm leveä hihna kuljettaa helposti suuren määrän polttopuuta ja siinä on sisäänrakennettu puhdistusjärjestelmä, joka erottelee roskat polttopuista. Kääntyvä XL Poistokuljetin on myös helppo irrottaa koneesta ja sitä voi kuljettaa lyhyitä matkoja omilla renkaillaan. 

TP Silva esittelee ensimmäistä kertaa vallankumouksellisen X Polttopuutehtaan FinnMETKO -näyttelyssä Jämsässä 29-31.8.2024. Tervetuloa todistamaan polttopuun käsittelyn tulevaisuutta X polttopuutehtaalla.