Ajankohtaista

Ensisijaiset välilehdet

Ajankohtaista

Uutinen

Pääsiäisen pyhien vuoksi tehtaamme ja asiakaspalvelumme on kokonaan suljettu 19.-22.4. Pääsiäisen jälkeen palvelemme normaalisti tiistaista 23. huhtikuuta alkaen.

Hyvää pääsiäistä kaikille toivottaa Hakki Pilke -tiimi!

Uutinen

Huhtikuun kuukauden Hakki Pilke käyttäjä on Stig Arne Nydahl Norjasta. Stigin pihasta löytyy 43 Pro, johon on lisävarusteena laitettu hydraulisesti sivu-ja korkeussuunnassa säädettävä iso poistokuljetin. Hänellä on käytössään myös puruimuri ja 472 tukkipöytä tehostamassa toimintaa.

Stig omisti aikaisemmin Hakki Pilke Easy 38 koneen, jolla hän teki vuosittain noin 300 heittokuutiota. Uudella tehokkaalla 43 Pro:lla hän voi lisätä vuosituotantomääräänsä huimasti. Combi käyttöistä 43 Pro konetta hän käyttää diesel aggregaatilla. Käytettynä ostettu HakkiFeed 472 tukkipöytä on vuosimallia 2006 ja toimii edelleen loistavasti. Hakki Pilke onkin tunnettu korkeasta jälleenmyyntiarvosta, jonka takaa koneiden kestävyys. Valitsemalla Hakki Pilke -klapikoneen teet tuottoisan sijoituksen, joka säilyttää arvonsa.

Onneksi olkoon Stig voitosta ja kiitos arvokkaasta palautteesta!

 

Haluatko sinä olla seuraava kuukauden klapintekijä? Lähetä kuva omasta Hakki Pilke -klapikoneestasi Facebookin tai Instagramin yksityisviestillä ja kirjoita muutama rivi käyttökokemuksistasi tai klapibisneksestäsi. Juuri sinä voit voittaa Hakki Pilke -tuotepaketin!

Uutinen

Perinteikkään suomalaisen teollisen toimijan menestys Pohjois-Amerikassa vaatii paitsi paikallisia kumppaneita, myös vahvan markkinointikumppanin kotimaan kamaralla. Hakki Pilkkeen menestys Pohjois-Amerikassa perustuu sitkeään ruohonjuuritason työhön ja kokonaisvaltaiseen digitaaliseen markkinointiin, jonka parissa Hakki Pilke tiimi on tehnyt ahkerasti töitä kuluneen vuoden. 

Jos pyrit saamaan tuotteellesi jalansijaa Pohjois-Amerikassa, varaudu tekemään sinnikkäästi jalkatyötä, unohda nöyryys, kohdista katseesi tarpeeksi pitkälle tulevaisuuteen ja etsi kumppaneita, jotka todella ymmärtävät paikallisia markkinoita.

Siinä ovat tärkeimmät opit, jotka Hakki Pilkkeen vientijohtaja Jori Mylläri on saanut lähdettyään viemään suomalaisia klapikoneita yli Atlantin.

Hakki Pilkkeen menestys Pohjois-Amerikassa perustuu sitkeään ruohonjuuritason työhön ja kokonaisvaltaiseen digitaaliseen markkinointiin, jota yritys ryhtyi tekemään käytännössä nollasta.

Crasmanilla on ollut ilo olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Hakki Pilkkeen markkinoinnin automaatiota ja inbound-markkinoinnin laajaa kokonaiskuvaa graafisesta tuotannosta sisältöihin ja strategiatyöstä HubSpotin käyttöönottoon.

“Digimarkkinointimme lähti käyntiin havainnosta, että asiakkaamme etsivät jatkuvasti enemmän tietoa netistä, mutta tiedon tarjonta ei vastaa kysyntään. Maahantuojissamme ja jakelijoissamme on muutamia digikanavien edelläkävijöitä, mutta suurimmaksi osaksi he ovat perinteisiä perheyrityksiä, joille markkinointi ei ole ominta alaa. Ottamalla digilangat omiin käsiimme pystymme paremmin auttamaan paikallisia toimijoita ja viestimään brändiämme yhtenäisesti”, Mylläri avaa.

Perusta kuntoon

Vielä taannoin Hakki Pilkkeen markkinointi oli pääasiassa paikallislehtinäkyvyyttä ja jälleenmyyjien omaa kampanjointia, johon valmistajalla itsellään ei juuri ollut sananvaltaa saati luotettavaa tietoa sen tehokkuudesta. Markkinoinnin ROI:ta (Return on Investment, tuottoaste) oli hankala mitata ja budjetointi näin arpapeliä. Digimarkkinoinnin suurimpia etuja onkin sen tavoittavuuden ja tehokkuuden tarkka mitattavuus. Hakki Pilke toteuttaa ja seuraa markkinointiaan käyttäen HubSpotia.

“Digimarkkinoinnin aloittamisessa on tärkeää varmistaa, että perusta eli esimerkiksi nettisivut ja brändimääritelmä ovat kunnossa. Tähän on hyvä varata aikaa, sillä myyntimateriaalien ja tuotetietojen pitää olla ensiluokkaisia ja ajantasaisia. Digimarkkinointiin ryhtyminen olikin Hakki Pilkkeelle samalla kokonaisvaltainen markkinoinnin modernisointi”, Hakki Pilkkeen markkinointivastaava Pauliina Leppänen kertoo.

Hakki Pilkkeen markkinointi syntyy nyt yhteistyössä paikallisten maahantuojien ja jakelijoiden kanssa. Kentältä saatu palaute auttaa muokkaamaan markkinoinnin viestejä paikalliseen makuun sopivaksi ja vastaavasti Hakki Pilke tarjoaa aiempaa laajemmin erilaisia työkaluja paikallismarkkinoinnin tueksi. 

“Jatkuva dialogi markkinoinnin toimivuudesta synnyttää onnistuneita kampanjoita, joita pystymme sitten monistamaan eri asiakasryhmille”, Leppänen kertoo.

Lue alkuperäinen arkitteli kokonaisuudessaan Crasmanin sivuilta.

Uutinen

Kävimme katsomassa kummikalojemme talvehtimista!

Maaselän Kone oy toimii koskikummina alueemme kaikille kaloille Savukosken kunnassa. Lähdimme aikoinaan tukemaan Kalastajan Savukoski –hanketta, jolloin tukemme kohdistettiin Kemijoessa sijaitsevaan Miekkakosken itäalueeseen.

Miekkakoski on kokemisen arvoinen kohde jo luonnonkauneutensa vuoksi. Koski kaartaa kallioisten rantojen reunustamassa avarassa kanjonissa tarjoten lukemattoman määrän lymypaikkoja taimenille ja harjuksille. Siellä vallitsee erämaan hiljaisuus upeissa maisemissa. Kosken molemmilla rannoilla on hyvin varustetut tauko- ja tulipaikat. Poikkea sinäkin kesän aikana itärannalla tervehtimään kummikaloja!

 

Uutinen

Maaliskuun kuukauden Hakki Pilke käyttäjä on Jacques Bourgoin Kanadasta. Hän seisoo polttopuukasan vierellä, jonka he tekivät ensimmäisen 5 tunnin aikana koneen omistettuaan.

Jacques ja hänen appiukkonsa, joka on yli 80 vuotias, pyörittävät terästuote kauppaa ja tunnistivat välittömästi Hakki Pilkkeen laadukkaan ammattitaidon ja suunnittelun verrattuna kilpailijoihin.

Jacques on myös ollut todella tyytyväinen koneen nopeuteen. He alkoivat miettiä tukkipöydän hankkimista, jotta muut prosessit pysyisivät mukana klapikoneen nopeassa tahdissa. Ensin he miettivät oman syöttöpöydän rakentamista, mutta päätyivät ostamaan HakkiFeed 422 tukkipöydän. Jacques mainitsee, että se ollut ehdottoman välttämätön pysyäkseen vauhdissa, jolla kone tekee kieroistakin puista polttopuuta. Hydraulisen annostelijan ansiosta HakkiFeed 422 tukkipöydältä on vaivatonta annostella puita syöttörullille. Syöttörullat pyörivät samanaikaisesti klapikoneen syöttömaton kanssa varmistaen näin puun liikkuvuuden.

Onnittelut Jacquesille Hakki Pilke -tuotepaketin voittamisesta ja toivomme, että olet osa Hakki Pilke -tiimiä tulevinakin vuosina!

Uutinen

Maailman myydyimmät klapikoneet kautta aikojen ovat Hakki Pilke 1X37 ja 2X. On mielenkiintoista huomata, että näistä kahdesta puhutaan edelleen ympäri maailman, sanoo Maaselän Koneen toimitusjohtaja Anssi Westerlund.

Sana “edelleen” Anssi Westerlundin repliikissä viittaa siihen, että 1X37 ja 2X tulivat markkinoille yli kaksikymmentä vuotta sitten. Maaselän Kone Oy oli tehnyt ennen Hakki Pilkkeitä laitteita rehunkäsittelyyn ja esimerkiksi hydraulisylintereitä mittatilaustyönä. Varmolift-rehukoneita löytyy tuotepaletista edelleen. Nykyään niiden merkitys yritykselle on pieni.

– 1X37 ja 2X tulivat markkinoille hyvään aikaan. Klapilämmitys teki uutta tuloaan, kun öljyn ja sähkön hinta lähtivät nousuun. 90-luvulla alkoi myös klapien tunnelmakäyttö, myyntipäällikkö Veijo Kontro taustoittaa.

Yli 1 200 klapikonetta vuodessa valmistava Hakki Pilke on ­Westerlundin ja Kontron mukaan klapi­koneiden markkina­johtaja maailmassa. Kotimaa edustaakin 12 miljoonan liikevaihdosta enää pariakymmentä prosenttia, sillä koneita viedään 36 maahan. Tärkeimmät vientikohteet ovat Keski-­Eurooppa, Iso-Britannia, Ruotsi, Norja, Pohjois-­Amerikka, Australia ja Uusi-Seelanti.

Työntekijöitä yrityksessä on seitsemisenkymmentä.

 

Liiankin hyviä koneita

Yksi syy kahden ensimmäisen ­koneen valtavalle tunnettuudelle on niiden ­kestävyys.

– Koneemme kestävät liiankin hyvin, Westerlund vitsailee ja jatkaa, että kestävän maineessa olevat ­klapikoneet ovat ­kysyttyjä käytettyinä.

– Konekauppiaat ottavat niitä myös mielellään vaihtokoneina.

Laatu on tietenkin tietoinen valinta valmistajalta, mutta takana on Suomesta katsoen myös käytännön sanelemaa pakkoa. Koneet suunnitellaan kestämään vientimaissa käytettävien kovapuulajien pilkkomista. Usein puiden rungot ovat suomalaisiin puihin verrattuina mutkaisia ja muutenkin hankalia.

– Kun kone kestää kovapuulajeilla, se kestää varmasti myös suomalaisen pehmeän puun kanssa, Anssi Westerlund ­jatkaa.

 

“Join the winning team”

Koneiden jämeryys ja pitkäikäisyys tarkoittaa, että myös jälkimarkkinoilla on pitkä häntä. Varaosia pitää löytyä yli kaksikymmentä vuotta vanhoihin koneisiin, tietenkin mieluimmin nopeasti.

Maaselän Kone on rakentanut Hakki Pilkkeen ympärille voittajatiimiä. Sen muodostamisen yhtenä perusperiaatteena on pitkä kumppanuus. Monet ­varaosamyyjät, maahantuojat, loppu­asiakkaat ja tehtaan työntekijät ovatkin pysyneet mukana parikymmentä vuotta.

Voittajatiimistä on tullut jopa ­yrityksen mainoslause: join the ­winning team, liity voittavaan joukkueeseen. Westerlundin mukaan se tarkoittaa pitkien kumppanuuksien ohella sitä, ettei kukaan jää ketjussa yksin. Käytännössä puhutaan esimerkiksi ­käyttäjäkoulutuksiin panostamisesta.

 

Yhä järeämpiä koneita ja rohkeutta kansainvälistyä

Kontron ja Westerlundin mukaan ­vaaditaan rohkeutta, ennakointia ja monipuolista markkinointia, jotta suomalainen konevalmistaja pärjää.

Olemassaolevaan ei parane tyytyä. Pärjätäkseen pitää kansainvälistyä vahvasti ja rohkeasti.

– Emme halua olla marginaalitekijä siellä, minne aloitamme viennin. Tähtäämme aina paikallisen markkinan ykköseksi tai ainakin top kolmoseen, Westerlund kertoo.

Ennakointi puolestaan näkyy tuote­kehityksessä. Klapituotannossakin on trendinsä, joihin pitää pystyä tarttumaan, mielellään ennen kilpailijoita. Klapit tehdään esimerkiksi koko ajan ammattimaisemmin ja yhä jämerämmästä puusta. Koneiden pitää pilkkoa isot rungot nopeasti ja ergonomisesti.

Nopeuteen vaikuttaa paitsi varsinainen työnopeus, myös koneen häiriö­alttius. Häiriötilanteiden vähentämiseksi onkin tehty Maaselän koneella paljon töitä.

Yksi klapikoneiden perinteisistä ongelmista on ollut, että varsinkin rungon viimeinen pölkky tuppaa putoamaan halkaisuterän eteen väärin päin. Ongelma korostuu, mikäli tehtävä klapi on lyhyttä suhteessa puun rungon halkaisijaan. Uusimmissa Hakki Pilke -koneissa on ohjaus­levyt, joiden ansiosta lyhytkin pölkky putoaa hallitusti.

Muista tuotekehityksen tuoreista oivalluksista Westerlund ja Kontro mainitsevat automaattisen ­ketjunkiristimen ja niin ikään automaattisesti ­säätyvän katkaisulaipan laskunopeuden. Ketjun­kiristys­automatiikan ansiosta ketjunvaihtoon ei tarvitse lainkaan työkaluja.

 

Lue artikkeli kokonaan Lantmännen Agro sivuilta: https://www.lantmannenagro.fi/maatilalla/artikkelit/2019/klapikoneita-lahes-40-maahan/

Uutinen

Hakki Pilke helmikuun kuukauden käyttäjä on Anders Wallberg Ruotsista. Hän on tehnyt yli 2000 mottia polttopuuta Ruotsin ensimmäisellä Easy 43 (43 Pro) -klapikoneella.

Anders on pitkäaikainen Hakki Pilke asiakas jo vuodesta 1996, jolloin hän hankki tunnetun 2X -klapikoneen. Vuosien varrella hän on päivittänyt konetta uudempaa useaan otteeseen, mm. 1X37:sta 1X42 Green Speediin. Andersin mielestä Easy 43 (43 Pro) on ollut ehdottomasti paras kone tähän mennessä.

Anders on tyytyväinen Maaselän Koneen tuotekehitykseen ja ylistää erityisesti HakkiCutTM sahauskäyttöliittymää ja puun pudotuksen ohjauslevyjä. HakkiCutTM on helppokäyttöinen, ergonominen ja tehokas nappisahaan perustuva käyttöliittymä, jonka avulla katkaisu tapahtuu vain joystickin nappia painamalla. Ohjauslevyt pudottavat puun hallitusti halkaisukouruun, jolloin virheasennoilta vältytään.

Onnittelut Andersille Hakki Pilke tuotepaketin voitosta ja toivottavasti olet osana Hakki Pilke tiimiä seuraavatkin 20 vuotta!

Uutinen

Vuoden ensimmäinen Hakki Pilke kuukauden käyttäjä on yritys Åsfeldts Skogsentreprenad Ruotsista. He ostivat vuoden 2017 alussa Hakki Pilke Falcon 35 koneen, joka on ollut kovassa käytössä lähes kaksi vuotta. Omistajan mielestä Falcon on selkeästi paras klapikone yhteistyössä Valmet 6200 traktorin ja metsäkärryn kanssa.

Onneksi olkoon voitosta ja toivomme heidän perheelle oikein menestyksekästä vuotta 2019!

Kuukauden klapintekijä kilpailu jatkuu myös vuoden 2019. Lähetä kuva omasta Hakki Pilke -klapikoneestasi tarinan kera Facebookin tai Instagramin yksityisviestillä ja voit olla seuraava kuukauden klapintekijä!

Uutinen

Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta. Sama tahti jatkuu myös ensi vuonna, jota odotammekin jo innolla. Hakki Pilke toivottaa kaikille rauhallista joulua ja menestyksellistä uutta vuotta 2019!

Juhlapyhien vuoksi tehtaamme on suljettuna 22.12.2018-1.1.2019. Varaosamyyntimme palvelee arkipäivisin 27.-28.12. ja 31.12. normaalisti klo 8-15.30 ja 21.12. poikkeuksellisesti klo 8-11.

Uutinen

Hakki Pilke joulukuun kuukauden käyttäjä on Young Bae Park Etelä-Koreasta. Hänen yrityksensä Buljae Chamsut Gama (Buljae Charcoal) käyttää Hakki Pilke Pro 43 konetta klapien valmistukseen kovasta tammesta. Klapin teko onnistuu vaivattomasti Jeonjun upeissa vuoristomaisemissa!

Hakki Pilke Pro 43 on suuresti arvostettu ammattilaisten klapintekijöiden parissa. Yli 150 konetta myytiin ensimmäisten 12 kuukauden aikana markkinoille vuonna 2016, joista monet asiakkaat tekevät yli 5 000 kuutiota polttopuita vuodessa. Koneen nopea käyttöönotto ja asetusten muuttaminen, sujuva materiaalivirta sekä häiriötön toiminta takaavat jatkuvan ja korkean tuottavuuden ja laadukkaan lopputuotteen.

Onnittelut Youngille Hakki Pilke tuotepaketin voitosta! Toivomme kaikkea parasta yrityksellesi ja, että olet Hakki Pilke käyttäjä vuosikymmeniä!