Miksi ostaa traktorikäyttöinen klapikone?

Omistatko traktorin, joka on käytössä vain osan ajasta? Tai onko traktorisi jäänyt kokonaan tarpeettomaksi? Silloin traktorikäyttöinen klapikone saattaa olla oikea ratkaisu sinulle. Traktorilla kuljetat klapikoneen helposti paikasta toiseen voimanlähteen kulkiessa mukana. Jos lisäksi teet urakkaa useammassa eri sijainnissa, suosittelemme harkitsemaan helposti liikuteltavaa traktorikäyttöistä klapikonetta, jossa on 3-pistekiinnitys. 

Traktorin omistajan kolme tärkeintä syytä harkita traktorikäyttöisen klapikoneen hankkimista ovat: 

  1. 3-pistekiinnityksen ansiosta traktorikäyttöinen klapikone on erittäin helppo siirtää ja soveltuu erinomaisesti urakointiin.
  2. Traktorikäyttöinen klapikone on ostohinnaltaan edullinen.
  3. Kompakti traktorikäyttöinen klapikone toimii erinomaisesti sesonkikäytössä, sillä se on helppo varastoida ja se toimii luotettavasti kaikissa sääolosuhteissa.

Traktorikäyttöinen klapikone on Helppo siirtää

Jos työskentelet useammassa eri sijainnissa, on tärkeää, että klapikoneen kuljettaminen ja siirtäminen on sinulle helppoa. Klapikoneen on oltava helposti siirrettävissä ja asennettavissa uuteen sijaintiin riippumatta siitä, käytätkö sen kuljettamiseen kuormainta, traktoria, bobcatia vai esimerkiksi pientä kuorma-autoon asennettua nosturia.

Useimmat traktorikäyttöiset klapikoneet ovat helposti siirrettävissä, sillä niissä on useimpiin traktoreihin sopiva 3-pistekiinnitys. Jos kiinnität traktoriin puunnostimen tai tukkipöydän, on koko klapioperaation siirtäminen paikasta toiseen nopeaa ja helppoa. Tukkipöydän voi tarvittaessa kiinnittää myös traktorin etukuormaajaan.

Traktorikäyttöistä klapikonetta onkin helppo kuljettaa vaikkapa mökille saunapuiden tekoa varten. Myös esimerkiksi urakkakäytössä traktorikäyttöinen klapikone on käytännöllinen, sillä traktori on helppo ajaa asiakkaan pihaan nostimen kanssa. Näin klapien tekeminen asiakkaalle onnistuu tarvittaessa helposti siten, että kaikki sellaiset kustannukset kuin polttoainekulut ovat urakoitsijan käsissä.

Traktorikäyttöinen klapikone on Edullinen vaihtoehto

Sähkö- ja polttomoottorimalleihin verrattuna traktorikäyttöiset klapikoneet ovat hankintahinnaltaan edullisia. Hankintahinta on tietysti vain yksi osa tuotteen elinkaarikustannuksia ja traktorikäyttöisen klapikoneen jälleenmyyntiarvo ja tehokkuus ovatkin usein muita malleja alhaisempia. Tästä huolimatta elinkaaren kokonaiskustannukset voivat olla muita vaihtoehtoja edullisemmat. Kun lasket traktorikäyttöisen klapikoneen elinkaarikustannuksia, kannattaa huomioida muutamia asioita.

Ensinnäkin traktori kuluttaa klapikonetta käyttäessään dieselöljyä noin 2–3 litraa tunnissa. Mieti myös, onko sinulla traktorillesi muuta käyttöä silloin, kun et käytä sitä klapikoneesi kanssa? Jos käytät traktoriasi ainoastaan klapien tekemiseen, muista huomioida myös sen huolto- ja ylläpitokustannukset. Traktorikäyttöinen klapikone voi kuitenkin olla järkevä vaihtoehto myös silloin, kun sinulla on muuten kokonaan käyttämättömäksi jäänyt traktori. 

Ennen ostopäätöstä on tärkeä varmistaa, että traktoristasi löytyy vaaditut hevosvoimat (yleensä 25–30 hevosvoimaa) valitsemasi klapikoneen käyttämiseen. Traktorikäyttöisiä koneita voi pyörittää myös pienellä bensamoottorilla, jolloin traktoria voi käyttää mm. puiden käsittelyyn konetta käyttäessä. 

Traktorikäyttöiselle klapikoneelle on saatavilla myös muita kustannustehokkaita virtalähdevaihtoehtoja, kuten oma erillinen sähkömoottori tai yhdistelmäkäyttöiset combi Hakki Pilke -klapikoneet. Sähkömoottorilla toimivat klapikoneet ovat käyttökustannuksiltaan edullisempia, kiitos alhaisen sähkön hinnan sekä sen, ettei niihin tarvitse tehdä öljynvaihtoja.  

Traktorikäyttöinen klapikone Toimii erinomaisesti sesonkikäytössä

Kompakti traktorikäyttöinen klapikone toimii erinomaisesti sesonkikäytössä, sillä se on pienen kokonsa ansiosta helposti varastoitavissa. Nykyaikaiset, laadukkaat klapikoneet ovat turvallisia käyttää ja niiden suorituskyky on hyvä kaikissa sääolosuhteissa. Kylmäkään ilma ei aiheuta moottorin käynnistysongelmia, sillä esilämmitimellä varustettu traktori käynnistyy helposti vielä -20°C lämpötilassa ja se lämmittää klapikoneen muutamassa minuutissa.

Oletko kiinnostunut traktorikäyttöisestä klapikoneesta?

Kaikkia Hakki Pilkkeen klapikoneet ovat saatavilla myös traktorikäyttöisinä, ja niiden virtalähteenä voidaan käyttää myös PowerPackia tai PowerUnitia. Tarjoamme klapikoneillemme myös muita vaihtoehtoisia voimalähteitä. 

Hakki Pilkkeen valikoimista löydät sopivat klapikoneet ja voimalähteet niin teolliseen tuotantoon, ammattilaisille, puoliammattilaisille kuin pilkkeitä kotitarpeeseen tekeville.

Tutustu valikoimaamme