Esittelyssä vallankumouksellinen Hakki Pilke 55 Pro – puoliautomaattinen polttopuutehdas innovatiivisilla ominaisuuksilla

Hakki Pilke 55 Pro on suunniteltu yhdessä eri puolilla maailmaa toimivien ammattilaisten kanssa mahdollistamaan polttopuiden mahdollisimman tehokas valmistus. 55 Pron innovatiiviset ominaisuudet takaavat ylivoimaisen suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa. Se tekee jopa 55 cm kovapuusta laadukasta polttopuuta 40 tonnin halkaisuvoimalla ja tehokkailla hydraulitoiminnoilla.

HakkiMultiBlade™-terä yhdessä halkaisuterän automaattisen korkeudensäätöjärjestelmän kanssa tekee polttopuiden halkaisusta vaivatonta

Hakki Pilke 55 Pro tuo polttopuiden valmistamisen nykyaikaan innovatiivisilla ja automatisoiduilla ominaisuuksillaan. Uudella HakkiMultiBlade™-terällä voit helposti halkaista tukit jopa 24:ään osaan ja vaihtaa sitten helposti 8:aan osaan vain muutamassa sekunnissa. Halkaisuterän automaattinen hydraulinen korkeudensäätö mahdollistaa tasalaatuiset polttopuut myös silloin kun tukkien halkaisija vaihtelee. Järjestelmässä on innovatiivinen anturi, joka mittaa jokaisen tukin halkaisijan ja säätää sitten halkaisuterän korkeuden optimaalisen tuloksen saamiseksi.

“Innovatiivinen HakkiMultiBlade™ on idea, joka perustuu asiakkaiden tarpeeseen: halkaisuterän vaihtaminen suuressa klapikoneessa on hidasta ja raskasta. Halusimme tehdä siitä asiakkaillemme helpompaa. Nyt halkaisuterän vaihtaminen 24-osaisesta 8-osaiseen on nopeaa ja vie vain sekunteja. Uuden terämallin ansiosta halkaisuterän vaihtaminen vakiosta 8-osaisesta 16-osaiseen on myös nopeaa. HakkiMultiBlade™ ja automaattinen korkeudensäätöjärjestelmä tulevat vakiona jokaisessa 55 Pro klapikoneessa.” kertoo Product Development Manager Timo Jussila.

Reaaliaikainen tieto tuotannon tasosta ja koneen hallinta helposti käytettävissä

55 Prossa on moderni tiedonseurantajärjestelmä, jossa on helppokäyttöinen näyttö. Valvontajärjestelmä kerää tärkeitä tietoja koneen tuottavuudesta ja prosesseista. Saat reaaliaikaisen tiedon käsitellyistä tilavuusmittauksista, käyttötunneista, halkaisumenetelmistä ja koneen suojista. Näyttö kertoo tilastoja tuotetusta polttopuusta, kuten päivittäisen tuotannon tai tuotannon tuntia kohti.

”Asiakkaamme ovat toivoneet saavansa tietoa tuotannon tasosta ja siitä kuinka paljon polttopuita tuotetaan. Näyttö ja tiedonseurantajärjestelmä tulevat vakiovarusteina. Monia koneen eri toimintoja, kuten halkaisusylinterin iskuja tai puiden mittauslaitetta, voi myös hallita näytön avulla.” kertoo Hakki Pilkkeen Export Manager Jari Niskakoski.

Käyttäjä voi helposti vaihtaa polttopuun haluttua mittaa näytöltä. Mittauslaite siirtyy automaattisesti oikeaan asentoon valitun pituuden perusteella. Levyä voidaan ajaa manuaalisesti eteen- tai taaksepäin näytön painikkeilla. Näyttöruudulta käyttäjä voi hallita myös puoli-isku toimintoa ja vaihtaa automaattisen terän korkeudensäädön manuaaliseksi.

Lisävarusteena on saatavilla Hakki Pilke XL Poistokuljetin. Voit täydentää polttopuutehtaasi ja maksimoida tuotantosi lisäämällä joko 6 metrin tai 8 metrin XL Poistokuljettimen 55 Pron omaan poistokuljettimeen. Kuljettimen 60 cm leveä hihna kuljettaa helposti suuren määrän polttopuuta ja siinä on puhdistusjärjestelmä, joka erottelee roskat polttopuista. XL Poistokuljetin on myös helppo irrottaa koneesta ja sitä voi kuljettaa lyhyitä matkoja omilla renkaillaan.

Nopea ja keskeyttämätön käsittely puoli-isku toiminnolla ja laskeutumislevyillä

Viiveettömän HakkiSplit™ halkaisujärjestelmän ansiosta 55 Pron tuottavuustaso on lyömätön, sillä sen puoli-isku toiminto tekee lyhyitä polttopuita nopeasti. Voit valita halkaisijan palaamaan joko täyden, puolikkaan tai kolmannes iskun jälkeen. Laskeutumislevyt varmistavat, että myös lyhyimmät tukit laskeutuvat siististi halkaisu-uraan. 55 Prossa on automaattinen voitelujärjestelmä, joka voitelee säännöllisin väliajoin. Tämä säästää huoltoon käytettävää aikaa. Koneessa on myös viisi aktiivista suojaa, jotka varmistavat käyttäjien turvallisuuden ja helpottavat huoltoa ja käsittelyä. Suojat ovat kevyitä, helppokäyttöisiä ja pysäyttävät kaiken liikkeen koneen sisällä, kun ne avataan.

55 Prolla on lisäksi monia muita alan johtavia Pro-sarjan ominaisuuksia kuten patentoitu automaattinen AC 10 -ketjunkiristin ja sähköinen automaattinen ketjuöljyvoitelu. AC 10 -järjestelmä pitää teräketjun koko ajan optimaalisessa kireydessä ja parantaa leikkuunopeutta sekä lisää merkittävästi teräketjun ja -laipan käyttöikää. Vakiovarusteisiin kuuluu myös HakkiCut™ saharajauspinta, automaattisesti optimoitu sahan laskunopeus ja hydraulinen puunpainin.

Suunnitteluprosessin ytimessä asiakkaiden tarpeet ja kokemukset

Hakki Pilke pyrkii jatkuvasti kehittämään tuotteitaan yhdessä globaalin ja osaavan asiakas- ja jakeluverkostonsa kanssa. Klapikoneidemme kehittäminen on aina perustunut asiakkaiden ja heidän liiketoimintansa tarpeisiin ja vaatimuksiin.

“Tarve halkaisijaltaan suuremman ja parempi laatuisen polttopuun tuottamiseen oli suunnitteluprosessimme keskiössä. Konetta testattiin ympäri maailmaa erilaisissa ympäristöissä, joissa tuhansia kuutiometrejä klapeja tuotettiin erilaisista kovapuista kuten pyökistä ja eukalyptuspuusta. Kattavalla tuotetestauksella varmistimme, että 55 Pro toimii täydellisesti kaikissa olosuhteissa. Lisäksi saimme testaajilta arvokasta palautetta, jonka avulla pystyimme säätämään koneen kaikki toiminnot moitteettomiksi.” kertoo Product Development Manager Timo Jussila.

Etelä-Saksalainen polttopuun tuottaja Dopei’s Brennholzverkauf oli yksi 55 Pron testaajista. 55 Pron automaattisella tukkien mittauslaitteella pystyy käsittelemään painavia ja tukevia tukkeja. Vahvempi syöttökuljetin kahdella vetouralla siirtää raskaat tukit helposti sahaukseen. 24-osainen terä halkaisee vaivattomasti erityyppisiä kovapuita kuten saarnea ja pyökkiä. Automaattinen korkeudensäätö tekee käsittelystä sujuvaa silloin kun tukkien koko vaihtelee, mikä oli kaivattu ominaisuus teollisessa tuotannossa.” sanoo Dopei’s Brennholzverkaufin omistaja Mr. Dominik Peisl.

Maailman johtavan klapikonetuottajan osaaminen, tuotekehitys ja innovatiivisuus kiteytyvät Hakki Pilke Pro -sarjassa. Hakki Pilke Pro -sarja on kasvanut vuosien varrella, ja nyt 55 Pro on Hakki Pilke -tuotevalikoiman suurin kone.

”Suuremmalle koneelle oli selvä tarve, sillä vienti muodostaa 80 % Hakki Pilkkeen myynnistä. Joka vuosi tuhansia koneita lähetetään kuudelle mantereelle ja yli 35 maahan käsittelemään kaikkia tunnettuja polttopuulajeja. Suuren halkaisijan tukkeja löytyy monista maista suhteellisen alhaisilla kustannuksilla. Usein näitä tukkeja on vaikea käsitellä, eivätkä ne siksi sovellu sahoille tai sellu- ja paperiteollisuudelle. 55 Pro on täydellinen ratkaisu tähän.” sanoo Hakki Pilkkeen Business Unit Director Anssi Westerlund.

Hakki Pilke 55 Pro on suunniteltu todellisille ammattilaisille, jotka tahtovat saavuttaa korkean tuottavuuden ja tarvitsevat keskeytymättömän materiaalivirran sekä korkealaatuisen lopputuloksen. Yhdessä HakkiFeed 472:n ja XL Poistokuljettimen kanssa saat markkinoiden johtavan polttopuutehtaan. Join the Winning Team!

Katso uskomaton 55 Pro video!

***

TP Silva Ltd tuottaa maailman johtavia Hakki Pilke klapikoneita yli 35 vuoden kokemuksella. Toimitamme tuhansia klapikoneita asiakkaillemme kuudelle mantereelle ja yli 35 maahan joka vuosi. Hakki Pilkkeen kansainvälinen toiminta ja paikallinen huoltoverkko tarjoavat maailman parasta tukea ja jälkimyyntipalveluita klapikoneiden omistajille.  Ammattilaiset tuntevat Hakki Pilke klapikoneet kaikkialla maailmassa parhaasta tuottavuudesta ja luotettavuudesta.

Lisätietoja osoitteessa www.hakkipilke.com