News

16.03.20

Aiemmassa kirjoituksessamme listasimme mielestämme tärkeimmät ominaisuudet, jotka uuden klapikoneen hankinnassa kannattaa huomioida. Moni klapikoneen ostaja pohtii kuitenkin aivan ensimmäisenä yhtä kysymystä: kumpi on parempi ketjusaha- vai sirkkelikone? Siksi päätimme omistaa tälle aiheelle ihan oman blogitekstinsä.

 

Sirkkelikoneessa on pidempi teroitusväli

Moni sirkkelikoneen valinnut pitää pyöröterällisiä koneita tehokkaampina ja huoltovapaampina. Sirkkelikoneissa teroitusväli on tosiaan pidempi, ja sen huolto on öljyvapaampaa, sillä siinä ei tarvita ketjuöljyä. Toisaalta katkaisuterän vaihto sekä teroitus on hitaampaa ja kalliimpaa kuin ketjusahallisessa klapikoneessa.

Kun sirkkelikoneen terä on terävä, se leikkaa hyvin. Terän tylstyessä ongelmana kuitenkin on, että terä heittää katkaistavan pilkkeen usein väärään asentoon. Tällöin käyttäjä joutuu korjaaman asennon, mikä hidastaa työtä.

Moni valitsee tavallisen terän sijasta kovapalateräketjun, joka kestää teroittamatta jopa 10–20 kertaa pidempään kuin tavallinen ketju. Silti sekin tylsyy aikanaan. Lisäksi kovapalaterä voi tuhoutua kokonaan osuessaan isoon kovaan esineeseen puun sisällä. Kovapalaterä on kuitenkin esimerkiksi hiekkaisilla puilla ehdoton silloin, kun käytetään sirkkelikonetta.

Sirkkelikoneen etuna on myös se, että syntyvässä sahanpurussa ei ole yhtään öljyä. Saattaa myös tuntua, että sahanpurua syntyy vähemmän kuin ketjusahakoneella. Tämä ei kuitenkaan todellisuudessa pidä paikkaansa, sillä terien leveydessä ei ole suuria eroja. Sirkkelikoneesta syntyvä sahanpuru vain on hyvin tiivistä, siinä missä ketjusahakoneella syntyvä puru on kuohkeampaa. 

 

Modernit sirkkelikoneet ovat turvallisia

Sirkkelin huonona puolena monet pitävät sen vaarallisuutta. Tämäkin on kuitenkin harhaluulo, sillä moderneissa kotimaisissa koneissa sirkkeli on EU:n asettamien turvallisuussäännösten myötä turvallinen. Koska sirkkelin terä pyörii koko ajan, se vaatii erilaisia suojia. Suojia ei myöskään yleensä voi avata koneen ollessa käynnissä, jotta koko ajan pyörivään sirkkelin terään ei voi vahingossa loukata itseään. Ketjusahassa on helppo pysäyttää ketju ja vaaralliset toiminnot, jolloin yksittäinen iso suoja voidaan avata heti.

Sirkkelikoneen todellisempi ongelma on usein se, että nopeasti pyörivä terä tarvitsee paljon tilaa. Muun muassa tämän vuoksi sirkkelin terällä varustetut koneet ovat huomattavasti kalliimpia suhteessa saman kokoiseen ketjusahakoneeseen. Varsinkin suurempien sirkkelin terien liikuttaminen vaatii paljon tukevia rakenteita, jolloin syntyy huomattavasti korkeammat valmistuskustannukset verrattuna ketjusahakoneeseen.

Pienemmissä sirkkelikoneissa puuta usein työnnetään terälle käyttäjän voimin ja isommissa koneissa terää liikutetaan puuta päin. Tällöin tilan tarve kasvaa ja tarvitaan vahva, usein monimutkainen voimalinja terän pyöritykseen. Esimerkiksi 700 mm halkaisijalla oleva terä leikkaa halkaisijaltaan vain 280 mm olevan puun ja samalla terän sekä voimansiirron tulee liikkua minimissään metri. Ison terän käynnistäminen on myös hankalaa, etenkin ilman vapautuskytkintä. Tämä korostuu etenkin sähkökäyttöisissä koneissa ja kylmällä säällä.

 

Ketjusaha menee kompaktiinkin tilaan

Moni pitää ketjusahan parhaana puolena sitä, että klapikoneessa ja moottorisahassa on sama laippa ja teräketju, jota voi vaihdella tarpeen mukaan. Myös ketjusahassa tavallinen ketju tylsyy samoin kuin tavallinen sirkkelin terä. Mutta siinä missä sirkkelikoneen kohdalla vaaditaan aina kääntymistä asiantuntevan liikkeen puoleen, pystyy teräketjun teroittamaan helposti itse. Myös teräketjun vaihtaminen on helppoa ja kaiken muunkin terän huoltoon liittyvän voi tehdä itse.

Hakki Pilke Pro -sarjan ketjusahallisissa klapikoneissa on automaattinen teräketjun voitelu ja AC 10 -ketjunkiristin. Nämä helpottavat ketjusahan huoltoa arjessa sekä pidentävät ketjun ja laipan käyttöikää merkittävästi. Teräketjun ja laipan huolto onkin modernissa klapikoneessa uskomattoman helppoa – ohjeet ja videon huoltoon löydät blogistamme Kuinka klapikoneen teräketju huolletaan?

Kun ketjun vaihtamiseen ei tarvita erillistä huoltotaukoa, se onnistuu kesken työpäivän ja vie vain pienen hetken. Kun ketjun huoltaminen ja vaihtaminen on helppoa, tulee terä varmemmin pidettyä koko ajan terävänä ja vaihdettua tarvittaessa vaikka joka toinen päivä. Terävä terä nopeuttaa työskentelyä. Jos taas konetta ajetaan esimerkiksi kaksi viikkoa hieman tylsällä terällä, koska vaihtaminen on työlästä, aiheutuu tästä iso lovi koneen tuottoon. 

Myös ketjusahaan on nykyisin saatavana kovapalaketju, jonka käyttöikä on samaa luokkaa sirkkelin kovapalaketjun kanssa. Kovapalaketjut ovat nykyään kehittyneitä ja myös ketjusahaan on tarjolla hyvälaatuisia kovapalaketjuja, joissa leikkuuhampaan kovempi materiaali on juotettu kiinni samoin kuin sirkkelin terässä. Ketjusahan kohdalla myös kovapalaketjun voi teroittaa kotioloissa siihen tarkoitetulla viilalla tai timanttilaikalla.

 

Sähkökäyttöinen ketjusahakone on hyvä erityisesti kylmällä ilmalla

Ketjusaha tarvitsee voitelun ketjun ja laipan väliin, mutta nykyaikaisissa koneissa tätä varten on automaattinen ketjunvoitelu portaattomalla säädöllä. Näin öljyä ei mene hukkaan ja sitä tarttuu puruun häviävän pieni määrä. Voiteluun on nykyään olemassa korkealaatuisia biohajoavia voiteluaineita, jotka eivät sotke pilkkeitä millään tavoin.

Moni käyttäjä arvostaa ketjusahan kohdalla katkaisutavan hiljaisuutta. Moderneissa ketjusahakoneissa on lisäksi tehokkaat purunpoistot ja niihin on saatavilla lisävarusteena myös puruimuri. Näin kuohkeampikaan sahanpuru ei pääse leviämään ympäristöön. Yksi ketjukoneen etuja on myös se, että ketju ei pyöri koko ajan ja näin koneen käyttö on tehokkaampaa. Myös koneen käynnistäminen on helppoa koska vain hydrauliikkapumput käynnistyvät.

Ketjusahallisten klapikoneiden yksi hyvä puoli on niiden sirkkelikoneita selvästi kompaktimpi koko. Niissä myös saa suuremman puun halkaisijan paksuuden kuin saman luokan pyöröteräisissä koneissa. Esimerkiksi 16” laippa yltää katkaisemaan halkaisijaltaan 380 mm puun. Laippa liikkuu vajaan 90 astetta, vaakatasoon ja takaisin ylös. Näin koneen mitat ovat merkittävästi pienemmät ja samalla voidaan katkaista halkaisijaltaan reilusti suurempi puu. Kaikissa ketjusahakoneissa vain laippa liikkuu, joko käyttäjän voimin tai koneen ohjaamana.

Ketjusaha

Sirkkeli

+ hiljaisempi ääni
+ pidempi teroitusväli

+ teroituksen voi tehdä itse
+ lähes huoltovapaa, öljy vapaa (ei ketjuöljyä)

+ terä on edullisempi uusia ja vaihtaa
 

+ saatavilla myös kovapalaketjuna
 

+ pystyy sahaamaan isompia puita saman kokoisella koneella
 

+ sähkökäyttöinen kone tarvitsee vähemmän virtaa
 

+ sähkökäyttöinen kone toimii ongelmitta myös pakkasella
 

 

VINKKI: Käytit mitä tahansa konetta, niin tärkeää on muistaa, että tylsillä terillä ei koskaan kannata tehdä pilkettä.

Jos puun keskihalkaisija on esimerkiksi 200 mm ja pituus 33 cm voidaan terävällä ketjusahalla tehdä 10 katkaisua/min. Hieman tylsynyt puolestaan tekee 8 katkaisua/min. Tämä tarkoittaa, että terävällä terällä tulee 75 irtokuutiota päivässä vs. hieman tylsällä 59 irtokuutiota päivässä. Voit tutustua tarkempiin lukuihin itse oheisella laskurilla.

 

Oletko kiinnostunut klapikoneesta?

Hakki Pilkkeen valikoimista löydät sopivat klapikoneet ja voimalähteet niin teolliseen tuotantoon, ammattilaisille, puoliammattilaisille kuin pilkkeitä kotitarpeeseen tekeville.

Tutustu valikoimaamme

 

03.02.20

When you need to increase your volume of firewood or you long for faster, easier and more ergonomic way to make firewood, it might be the right time for you to make the jump from a log splitter to a modern and efficient firewood processor.

 

Increasing the volume of firewood

Growing your business is of course good news and it means increased customer base and demand. When your business is growing and you are ready to take the next step to increase your volume of firewood, it is definitely a time to consider making the jump from a log splitter to a modern and efficient firewood processor.

Many of the happy Hakki Pilke customers have upgraded a log splitter to an efficient firewood processor. For example our customer Splinta's Firewood, from New Zealand made 150 m3 of wood (40 cord) in a year with small splitter. When they decided to purchase Hakki Pilke 43 Pro, it helped them to increase their volume to 450 m3 of wood (125 cord). Now they new annual target is 1000 m3 and they are planning to grow their business even more with new investments. With Hakki Pilke 43 Pro, year around efficient production can easily be more than 5 000 m3 (1 400 cord). Read more about Splinta’s Firewood story and future plans.  

If you are about to grow your firewood sales or even start a new firewood business, check out our blog post How to start a firewood business. It gives some valuable insight on how to organize a firewood business and create a firewood business plan. Also our blog How to promote your firewood businesss? may help you to gain new customers, increase customer satisfaction and keep the demand steady through the year.

 

Fast, easy and ergonomic way to make firewood

Need to increase the volume of firewood is not the only reason to make the jump from a log splitter to a modern firewood processor. One of the main purposes to own a firewood processor is to avoid excess manual labor and increase productivity of your operation. The firewood processor helps you to make the process easier, faster and more ergonomic. 

So, wouldn't it be great if you could make firewood for the fireplace and oven quickly and effortlessly and you wouldn't need to swing a heavy axe? The modern firewood processors are not only for big businesses and can also be a huge help for home and part time users. Many models available are suitable for shared use and therefore affordable option also for home and part time users.

For example the Hakki Pilke Raven 33 is a reliable and easy-to-use firewood processor with minimal need for maintenance that makes the use of machine cost-efficient. The features of the Raven 33 firewood processor make it a perfect fit for shared use.

Modern saw machines are incredibly efficient compared to a chainsaw. This means that the work of cutting the logs separately is completely eliminated and the machine does the job at the same time as splitting. 

Our Hakki Pilke Pro series machines have the patented AC 10 automatic chain tensioning which responses to distinct customer needs. AC 10 automatic chain tensioner keeps the chain in optimal tension at all times which increases the life of a chain and guide bar significantly and improves the cutting speed.

 

Are you interested in upgrading to firewood processor? Read our guide How to choose the right firewood processor for your needs?

Answer our handy questionnaire to find out which Hakki Pilke firewood processor is best suited for your needs. Click on the button below to request a quote and recommendations for the most suitable machine for your need.

Request a quote

03.02.20

Hvorfor bør du kjøpe Hakki Pilke Hybrid?

1) Lav drifts kost og høy gjenkjøpsverdi: Hybrid er kombinert el- og pto drift. Dette kan bety lav driftskost, høy 2.håndsverdi, bedre arbeidsmiljø og mulighet​ til å frigjøre traktoren til andre arbeidsoppgaver.

2) Kompakt maskin og godt arbeidsmiljø: Hakki Pilke Hybrid har elektromotoren innebygget i selve maskinen. Dette er en unik løsning som ikke øker maskinens utvendige mål. Renholdet rundt maskinen blir enklere. Med elektrisk anlegg for drift er det tilrettelagt for bedre lys og kompressor for renhold. Vedproduksjonen kan gjennomføres innendørs.

3) Støysvakt og miljøvennlig. Når du kjører elektrisk er støynivået mye lavere enn med pto drift. Ingen eksos og lite støy gir bedre arbeidsmiljø.

4) Smart konstruksjon. Hakki Pilke Hybrid vedmaskiner er kompakte kraftpakker med avansert hydraulisk design. Dette betyr lavt energibruk og mindre sikringer enn du ellers måtte hatt. Kraftoverføringene i maskinen er uten kilereimer noe som betyr sikrere drift og lengre levetid på maskin elementene,,= Bedre økonomi!

 

 

EKSTRA TILBUD for HYBRID løsning med både el-motor og PTO drift inkludert. Tilleggspris kun kr. 20.000,- + mva. og ikke nok med det nå får du også 6-delingskniv på kjøpet ! Tilbudet gjelder til 31. mars eller så langt lageret rekker. Ler mes: https://global.hakkipilke.com/hakki-pilke-kampanje-2019

21.01.20

Welcome to the ABM Stål Demo Days in Faxe, Denmark! Be sure to come and enjoy the amazing firewood processor demonstrations on 31st of January 2020 from 9:00-16:00.

During the demo day we will demonstrate the new 50 Pro 2020 model with log landing plates. In addition, Hakki Pilke Falcon 35 will be demonstrated as well. Read more about the evet here. Come and witness the amazing new features of 50 Pro including the half-stroke splitting system! Read more about the evet here.​ 

ABM Stål ApS | Egedevej 149, 4640 Faxe | Tel.: +45 2041 1819 | http://www.abmstaal.dk

* * *

Velkommen til ABM Ståls demodag 31. januar 2020, i samarbejde med NHS Flishuggere og Dianalund motor!

Vi vil sammen præsentere og demonstrere vores brede vifte af produkter - og vi håber I vil komme og nyde en spændende dag med os!
Vi vil på dagen demonstrere brændemaskiner, flishuggere, skovvogn og fældehoveder og minilæsser. Glæd jer bl.a. til at opleve
• Hakki Pilke Falcon & 50 Pro
• NHS Legacy 180 (på bælter)
• Farmi CH381
• JAK 200
• MultiOne minilæsser
• Stihl
• NHS 150 flishugger
• Farmi FT9 Skovvogn m. CR47 kran
• JAK 300
• Farmi Profi CH27 flishugger
• Farmi Skovspil
• Omef 200 fældehoved
• Omef 300 fældehoved
• Farmi Profi CH27 flishugger

Derudover vil der på dagen naturligvis være mulighed for at lave en god handel, på både nye og brugte produkter.
Vi vil være vært for lidt varmt til ganen og en smule lunt til maven.
Såfremt du skulle have nogle spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os! Vi glæder os til at se jer!

Friday, January 31, 2020
02.01.20

Low operating costs, high resale value and cleaner working environment are only few of the benefits for an electric and combi model firewood processors.

If you don't have mobile firewood operations, the best solution for you might be an electric or combi model firewood processor. These models usually have a higher purchase price than the PTO powered processors. But they also have higher resale value and many other benefits. 

The three main reasons to consider buying an electric or combi model firewood processor are:

  1. Low operating costs and high resale value
  2. Compact machine with clean working environment
  3. Quietness and environmental friendliness

 

1. Low operating costs and high resale value

The electric and combi model firewood processors usually have a higher purchase price than the PTO powered firewood processors. But with the higher purchase price also the resale value is higher. Especially the combi models have excellent resale value as they fit for the customers in a need of a PTO powered machine as well as for the customers in a need of an electric machine.

Generally, the electric power is cheap to use. In particular in countries with cheap electricity, the electric and combi models have lower operating costs than the PTO powered models. With electric firewood processor the operating costs are also predictable and it is a cost-effective way to operate the machine.

However, it is important to remember that the electric machines require a power line and they are not suitable for mobile work. So, in case you are looking for a machine designed for easy transportation, check out our post Why should YOU buy A PTO powered firewood processor?

 

”The great benefit of using an electric or combi machine, in addition to its low operating costs, is that it releases the tractor for other work such as moving a trailer or firewood sacks and cages.” 

- Firewood seller, Finland

 

2. Compact machine with clean working environment

Hakki Pilke electric and combi firewood processors have an electric motor inside the machine, hence they weight less than the PTO models with separate PowerPack. The electric and combi firewood processors are also compact packages as the source of power doesn't increase the machine's overall dimensions. When there is no tractor or other power pack behind the machine, the sawdust extraction and cleaning the area around the machine is easier. 

With a sawdust blower, the working environment remains clean. A firewood processor with an electric motor can also easily be installed indoors, for example in an industrial hall. Thus it is protected from the weather and behind the locked doors from vandals. 

In general, arranging electricity for operating the machine also enables the use of additional lighting and compressed air compass for cleaning. These two are indispensable for some firewood operators, especially in the dark working conditions in the northern countries. In addition, the electric models are easy to start-up. A tractor requires heating in the winter and working with fuel oil including refueling, when the electric machines have effortless button start.

Hakki Pilke firewood processors are compact powerhouses with advanced hydraulic design which ensures low fuel and energy consumption and long life of components. Due to the efficient hydraulics you can also run bigger machine with smaller fuse. For example in EU countries Falcon 35 with 8 tons splitting force: 7.5kW 400V, 50hz. The power transmission features no v-belts. This ensures consistent reliability and performance year after year with minimal electric or fuel costs as they have less serviceable parts.

 

3. Quietness and environmental friendliness 

Firewood processors with an electric power are quieter than PTO powered machines. There is no smoke or extra noise and the employee motivation remains higher when the air is clean and the working environment quieter.

In general the electric powered machines are highly environmentally friendly option. And in case you home is powered by solar or wind power, running your machine can even be 100% environmentally friendly.

 

Are you interested in the electric or combi firewood processors? 

All Hakki Pilke firewood processors are available as electric or combi models. Combi model offers the both power sources with the same compact overall dimensions!  The Hakki Pilke combi models have PTO with 3 phase electric. Request a quote and recommendations for the most suitable machine for your needs! 

20.12.19

We would like to thank all our customers and partners for the past year. Hakki Pilke team would like to wish you all a Merry Christmas and Happy New Year 2020!

Due to the Christmas holidays our factory is closed from 24th of December till 1st of January. Our customer service is open normally on 27th and from 30th to 31st of December.

13.12.19

December's Hakki Pilke User of the Month is New Forest Firewood from England.

New Forest Firewood is a family run business based in the heart of the New Forest Hampshire. “We are a small family run business and supply firewood to the New Forest and the surrounding areas. We are supplier of seasoned and kiln dried hardwood logs which are sourced locally from FSC - Forest Security Council certified woods,” says David Stride.

New Forest Firewood is currently running Hakki Pilke Easy 38 with HakkiFeed 422 log rack. According to David their business had one of the first Hakki Pilke firewood processors in the country and they have been very pleased. “I can’t recommend the Hakki Pilke highly enough. We have had the Hakki Pilke machines for more than 25 years and we would not consider changing with the service and quality we receive. Thank you Hakki Pilke and all your operators!”

Congratulations to whole New Forest Firewood family for winning! We wish you the best of luck and success in your firewood business!

To see more cute pictures of Fred the dog and firewood processing check out their Instagram @new_forest_firewood or read more at http://www.newforestfirewood.co.uk/

26.11.19

Different marketing methods can help you to gain new customers, increase customer satisfaction and keep the demand steady through the year.

Last spring, in our blog post How to start a firewood business, we wanted to help you to better understand how to increase the profit potential of your firewood business. Next we introduced different customer groups for firewood industry. Now, in this blog post, we want to share our ideas about how to promote your firewood business to gain new customers and keep the demand steady through the year. The case is, if you decide to act as your own retail outlet, you’ll need to do at least some sort of advertising or marketing. 

 

Events as a tool for marketing

Real-life experiences are usually more engaging than any other marketing method. An event is an opportunity to give away promotional materials, demonstrate the quality of your products and generate leads. Most events are organized around anniversaries and other business landmarks. But you can also come up with event themes based on your own business needs. Why not organize for example The Firewood Autumn Festival to boost your sales well before winter?

An event you definitely don’t want to miss out is the grand opening of your business. It is a great way to introduce yourself to the local community. Well organized grand opening – or any other event - will help you gauge people’s interest, create awareness around your business and build relationship with the community.

You should always give people something back for investing their time in your event: an interesting information about efficient use of firewood, good time with family and friends or something to take home with them. Free coffee, cookies and balloons for children usually work just fine. But if you can come up with something more individual and business related, people will remember you even better.

Remember to gather the name, address, phone number and email of everyone showing up. You can handle this for example by giving away free prizes requiring the attendees to fill out simple prize drawing forms. This way you’ll be able to send marketing updates after your event. Consider for example emailing them post-event with a discount and links to follow your website or social media.

 

Traditional marketing methods work well in the firewood industry

The world is going digital but many traditional marketing methods still work very well in the firewood industry. For example, permanent classified ad in the local paper or a small yellow page display will often give you very satisfactory results.

If your business is next to a busy road it might be a good idea to use something as simple as a "Firewood for sale” -road sign to let people know about your business and its location. Leaving simple leaflets or business cards with your wood-stove suppliers and other business partners is a good way to share information about your business to new customers.

 

Marketing your firewood business online

Although the traditional methods often work well, it is not a bad idea to use digital channels for your marketing as well. Creating a website for your business is a good start. It gives you a channel to tell about your business and introduce the quality of your products as well as engage your customers with different campaigns. Building a simple website is not as complicated as it might sound and you can find many cheap - or even free - website builders from the internet. 

In case your customers use social media channels, make sure that you are also there. Creating a social media account for your business is not only easy but also free. For example, in Facebook you can easily share photos, campaigns and news to your customers and local Facebook groups are a good channel to reach new customers and share information about your business to the local community. And do not forget to share the information about your Facebook account with your customers and ask them to follow you! 

 

Do not forget YOUR existing customers

Keep in mind that repeat and referral business will snowball over the years. You should never underestimate the power of word of mouth and after the first few years, you can most likely grow your business with less effort and money.

But first you will have to make sure your existing customers are happy – and that they stay happy. The happy customer is a loyal customer and therefore more likely not only to generate repeat business but also share their positive experiences with others.

You should also gather the phone numbers and emails from you customers. This way you can let them know about your campaigns, events and other news related to your business. You can for example offer some discount if customers make the order well before the season. 

 

PRO TIP! Remember also to share your leaflets and business cards with these happy customers of yours, so it will be as easy as possible for them to share your contact details forward.

26.11.19

November's Hakki Pilke User of the Month is M.R. LOGS from County Durham, England. M.R.LOGS was established in 2009 by Mark and Rachel. 

According to Mark their business soon outgrew chainsaws and a log splitter. To keep up with the demand they bought their first firewood processor in 2012. “We bought a second hand Hakki Pilke 2X which was great for us at the time. But in 2015, we found a second hand Hakki Pilke 1x42 with log deck and dust extractor, and decided that that was the machine for us,” says Mark. 

They have been really happy with the upgrade. “The 1x42 is an excellent machine to work with and maintain. It easily processes knotty hardwoods and broken down oversize timber.”

The set-up of M.R Logs is ran by a Cummins 6 cylinder power pack which saves them the need for a second tractor. Hakki Pilke Powerpack can be optimal choice when you need the tractor for other tasks, such as moving logs, and don’t want to invest to a second tractor.

Congratulations Mark for winning the Hakki Pilke product package. We wish you the best of luck your firewood business!

Find more at https://www.facebook.com/mrlogscountydurham/

Send your story with a picture of your own Hakki Pilke firewood processor to our Facebook inbox and you can be the winner of Hakki Pilke User of the Month.

11.11.19

Welcome to the BDL Machines Demo Dagen in Grou, Netherlands! Be sure to come and enjoy the amazing firewood processor demonstrations 16-17 November 2019 from 10:00-17:00.

During the demo days we will demonstrate the new 50 Pro 2020 model with log landing plates and half-stroke splitting system. Our other Hakki Pilke models will be demonstrated as well - 43 Pro, 38 Pro, Falcon, Raven and OH 27. Read more about the evet here.

BDL Machines BV | Singel 14,  9001 XP, Grou | Tel.: +31 (0) 518 452177 | http://www.bdlm.nl/ | info@bdlm.nl

* * *

Wij willen u van harte uitnodigen voor onze Demo Dagen

Tijdens de demo dagen zullen wij ons leveringsprogramma tonen en demonstreren.
Presentatie van nieuwe machines.
- Hakki pilke PRO 50 met opvang platen en verstelbaar kloofsysteem (korte of lange kloofslag)
- AMR Quatromat trommelzaag
Graag tot ziens op 16 of 17 november!

Saturday, November 16, 2019 to Sunday, November 17, 2019